RITS, Brussel

​In hartje Brussel langs de Dansaertstraat hebben we de campus voor RITS School of Arts in opdracht van de Erasmushogeschool gerenoveerd.

© lava architecten - BOGDAN & VAN BROECK

In de mix van historische panden hebben we nieuwe gebouwen bijgezet, een ondergrondse filmzaal gecreëerd, een TV-studio en een studio Bruitage gemaakt. Het resultaat is een getransformeerd open stedelijk complex in een creatieve en artistieke sfeer.

Voor het doordachte staalgebruik zijn we beloond met de International Galvanizing Award 2012. Overal in het project zijn onderdelen van verzinkt staal te zien. De hoofdgevels zijn getypeerd door stalen profielen en het strekmetaal, de noodtrap in de binnentuin door een combinatie van staaldraadvloeren en profielen. In het gebouw werden alle lucht- en kabelbuizen van verzinkt staal in het zicht gelaten.

"Niet alleen de cinemazaal, studio en bruitagestudio, maar ook de nieuwe klassen en aula's zullen studeren aan het Rits een andere dimensie geven."
Erasmushogeschool Brussel