Reynaers Alumnium, Duffel

Reynaers Aluminium gaf ons een opdracht voor de uitbreiding van onder meer een magazijn (WarEx). Ze trokken resoluut de duurzame kaart en waren daarvoor bij STABO aan het juiste adres. Na een aangename samenwerking zijn we ook aangesteld om in een nog lopende opdracht te zorgen voor de huidige uitbreiding van Reynaers Institute en ERAP ter vervanging van het huidige beslagmagazijn.

© ar-te

Op een vloeroppervlak van meer dan 20.000 m² en een hoogte van 9 m hebben we voor Reynaers Alumnium een aanzienlijke uitbreiding gerealiseerd. De nieuwe gebouwen worden verwarmd met condenserende gas luchtverhitters of hoogperfermante luchtgroepen en zijn beveiligd met inbraakdetectie en toegangscontrole met badges. Op het grote dak liggen 3.072 hoogrendements- multicristalijne siliciumfotovoltaïsche panelen gecentraliseerd netgekoppeld met piekvermogen van 484 kW die per jaar 500 000 kWh zonne-energie leveren en zorgen voor een reductie van CO2 uitstoot van 278 ton/jaar.

‘’We hebben gekozen voor zonnepanelen omdat deze geïntegreerd zijn in aluminium profielen op het dak en dit heeft veel affiniteit met wat we zelf doen.’’
Martine Reynaers | CEO Reynaers Aluminium