Een nieuwe toekomst voor STABO

Tessenderlo, 18 juni 2018

Op 18 juni werd het gerenommeerde ingenieursbureau STABO uit Leuven samen met dochteronderneming Engineers In Management opgenomen in MACOBO Group. Dit is de bouwkundige ingenieursgroep van het ondernemersduo Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe. Deze laatste werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot de Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar 2018.

Met de overname van de aandelen van Patrick Desutter is MACOBO Group vandaag één van de grootste Belgische bouwkundige ingenieursbureaus in Vlaamse handen. Met meer dan 110 medewerkers kunnen de meest complexe bouwkundige studies worden uitgevoerd: stabiliteitsstudies, engineering van gebouwtechnieken, duurzaamheidsstudies, bouwmanagement. De algemene leiding van STABO en EIM komt in handen van Natalie Vanderschaeghe. Patrick Desutter zal nog minstens 5 jaar actief blijven als bestuurder.

Natalie Vanderschaeghe, Gedelegeerd Bestuurder MACOBO Group: “Met de aanvulling van STABO en EIM en hun 55 medewerkers kunnen we nu nog breder en dieper de bouwmarkt bedienen. Naast onze hoofdzetel in Tessenderlo en ons kantoor in Antwerpen (Jan Van Aelst Stabiliteitsingenieurs), hebben we nu met onze nieuwe zetel in Leuven een mooie driehoek gecreëerd en kunnen we alle Vlaamse provincies vlot bedienen.”

Davy Macquoi, Bestuurder, Founder & Chairman MACOBO Group vult aan: “STABO is in ons land een zeer gewaardeerd partner voor het ontwerpen van complexe gebouwtechnieken in de ziekenhuis- en zorgsector. Het bedrijf vierde recent nog haar 45-jarig bestaan. Wij zijn uiteraard heel blij dat we ons jonge bedrijf kunnen versterken door de aanvulling met een diepgaande expertise en ruime ervaring.”

Patrick Desutter, Bestuurder en voormalig eigenaar van STABO en EIM: “Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan van STABO, ben ik tevreden dat ik mijn bedrijf met vol vertrouwen kan overlaten aan twee ambitieuze ondernemers. Voor het personeel is niet alleen de continuïteit van hun tewerkstelling in Leuven gegarandeerd, maar ook een continuïteit in de bedrijfscultuur eigen aan een familiebedrijf. Tegelijkertijd mogen de klanten van STABO en EIM gerust zijn, nu hun projecten nog steeds door dezelfde medewerkers en met dezelfde inzet zullen worden opgevolgd. Ook voor STABO en EIM is deze overname dus een win-win situatie.”

MACOBO Group bedient de bouwsector met een totaalpakket van allround bouwkundige studies, constructiemanagement, veiligheidscoördinatie en tekenwerk. Wij werken voor projectontwikkelaars, architecten, overheidsdiensten en aannemers. Onze familie telt vandaag 110 bouwprofessionals. Het is onze missie een vlot en rendabel projectverloop te bekomen met een win-win voor alle bouwpartners.

MACOBO Group bestaat uit volgende companies:

  • MACOBO (Allround Bouwstudies & Infrastructuurontwerp)
  • STABO (Allround Bouwstudies)
  • JAN VAN AELST (Stabiliteitsstudies)
  • MACOUSTICS (Bouwakoestiek)
  • MACOLINES (Bouwkundig Tekenwerk)

Meer info:

MACOBO Group:

Bedrijven:

Projectverantwoordelijke

ing. Glenn Verheyen
Directiecomité