Bayer, Diegem

​Kantoorgebouw met twee ondergrondse parkeerniveaus en zes verdiepingen kantoren. Het gebouw is een sterk staaltje van duurzame, moderne architectuur waarbij gestreefd werd om één van de meest energiezuinige kantoorgebouwen van het land te realiseren.

© SCHELLEN ARCHITECTEN

Door gebruik van welfsels van voor- tot achtergevel kan er gebruik gemaakt worden van betonkernactivering voor verwarming en koeling. Om de warmtelasten van de glazen voorgevel te minimaliseren werd een volledige mobiele zonnewering opgehangen op voldoende afstand van de gevel. Hierachter ontstonden zodoende nog open, toegankelijke passerelles over de volledige lengte van het gebouw.

In de achtergevel werden de openingen geminimaliseerd, zodat het drukke trein- en vliegtuigverkeer voor weinig akoestische hinder zorgt.