Stabiliteit

STABO staat voor het creatief inspelen op de vormgeving van het gebouw. Zo komen we tot een stabiliteitsontwerp dat optimaal geïntegreerd is.

Funderingstechnieken

Funderingstechnieken – STABO

Elk bouwproject staat of valt met een goede fundering. Elk gebouw en elke ondergrond is anders en vraagt om een aangepaste aanpak. Na grondsonderingen en bodemonderzoek en een analyse van het gebouw en zijn belasting wordt het juiste type fundering gekozen, gaande van palen en putten tot de klassieke funderingsplaten.

Innovatieve technieken

Buitengewone projecten vragen om een vernieuwende aanpak. STABO is up-to-date met de laatste ontwikkelingen op vlak van materialen, technologieën en rekenmethodes. Gewichtbesparende elementen, voorgespannen balken, soilmixwanden, …, in al deze toepassingen hebben onze ingenieurs de nodige ervaring opgebouwd. Deze innovatieve technieken vragen om een goede coördinatie, niet alleen tijdens het ontwerpproces, maar ook op de werf. BIM is hierbij het middel bij uitstek om een vlotte samenwerking met de architect, de ingenieur gebouwentechnieken en de uitvoerders te garanderen.

Innovatieve technieken - STABO

Staal- en betonbouw

Stabilité Construction en acier et en béton STABO

Dankzij de gouden combinatie van jarenlange ervaring en de laatste nieuwe rekenprogramma’s hebben beton- en staalconstructies geen geheimen meer voor onze dienst stabiliteit. Ons kennisgebied strekt zich uit van hoge woontorens over ziekenhuizen tot industriehallen. Elk project wordt door onze ingenieurs en tekenaars met de nodige zorg en oog voor detail uitgewerkt, vanaf de eerste schetsen tot de laatste uitvoeringswerken.

Renovatie

Meer en meer oude gebouwen worden herbestemd en gerenoveerd, maar de bestaande structuur beantwoordt niet altijd aan de nieuwe stabiliteitseisen. Op basis van de bestaande plannen en de nodige onderzoeken ter plaatse geeft onze dienst stabiliteit het juiste advies voor verstevigingswerken op maat van het project. Bij elke renovatie zijn er veel vraagtekens en complexe problemen die vragen om ingenieuze en creatieve oplossingen, een uitdaging die wij graag aangaan.

Ontdek de andere diensten van Stabo